30-08-2017

Kantoorruimte huren in een paar simpele stappen

Even een kantoorruimte huren. In theorie zo gedaan, maar in praktijk vaak een te lang proces. Als ondernemer wil je concentreren op je core business, en niet teveel op randzaken.

Toch wil je geen (financiële) risico's lopen.

Voordat je contact gaat opnemen met een makelaar / verhuurder is een goede voorbereiding essentieel.

Waar doe je dat? Op internet? Ja, maar vaak worden hier met dure woorden gesmeten (vaak verzonnen door makelaars) waardoor uiteindelijk nog meer vragen ontstaan.

Daarnaast moet je vaak verschillende websites afstruinen om antwoorden te krijgen op je belangrijkste vragen.

Kantoorruimte huren in 4 simpele stappen

Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem. Een Infographic gemaakt door Kantoorruimtevinden.nl laat namelijk in een oogopslag de belangrijkste punten zien. "Kantoorruimte huren in 4 simpele stappen".

Enkele belangrijke adviezen:

- Hoelang moet je kantoorruimte huren? Bepaal de huurtermijn aan de hand van de verwachte levensduur van je onderneming. Aangezien dat vaak lastig in te schatten is, doe je er verstandig aan om een flexibele kantoorruimte te huren. Je hebt dan een kortlopende huurtermijn en bepaald zelf of je wilt verlengen.

- Hoeveel vierkante meter kantoorruimte heb ik nodig? Volgens de NEN 1824 heeft 1 medewerker 4 m2 nodig en moet je per toegevoegd onderdeel het totaal aantal oppervlakte berekenen.

Bijvoorbeeld; 1 bureau met plat-beeldscherm (1 m2), lees-schrijfvlak (1 m2) en 1 kast (1 m2). In totaal is er dus 7 m2 nodig.

- Welke extra services kan je afnemen? Behalve een plek om te werken kan je meestal ook een vergaderruimte, receptiedienst of een postadres als extra service afnemen.

- Welke type kantoorruimtes zijn er? Conventionele kantoorruimte (kaal opgeleverd met lange huurtermijn), bedrijfsverzamelgebouw (kantoren delen met andere bedrijven), business center (focus op extra services) en coworking (met andere ondernemers werken in dezelfde ruimte).

- Waar kan je kantoorruimte zoeken? Natuurlijk via Bedrijfsvastgoed.nl, maar ook via Google, je eigen netwerk of via-via (door een oproep in de handtekening van je email te plaatsen).

infographic kantoorruimte hurenBron: Kantoorruimtevinden.nl

Naar het overzicht