15-11-2017

Welke inboedelverzekering voor bedrijfspand?

Net als particulieren kunnen ook ondernemers een goede inboedelverzekering gebruiken. Toch sluit een bedrijf niet dezelfde verzekering af als een particulier. Wij vertellen je alles wat je moet weten voor het afsluiten van een inboedelverzekering voor een bedrijfspand.

Welke verzekering nodig voor bedrijfspand

Voor een bedrijfspand zijn er twee belangrijke verzekeringen. Inboedel- en opstalverzekeringen. Inboedelverzekeringen dekken alles wat verplaatsbaar is in een kantoor. Opstalverzekeringen dekken het pand zelf en alles wat niet te verplaatsen is, zoals bijvoorbeeld de vloer.

Mogelijkheden inboedelverzekeringen

Bij de keuze voor een zakelijke inboedelverzekering zijn er diverse mogelijkheden om een polis af te sluiten. Zo zijn er verzekeraars die combipolissen aanbieden. Hierbij loopt er naast een inboedelverzekering ook een verzekering waarmee het bedrijf gedekt is voor schade aan de inventaris en goederen. Mocht een storm of brand het bedrijfsproces stilleggen, dan zijn de inkomsten die je daardoor misloopt ook meeverzekerd. Een combipolis bestaat verder vaak ook uit een aansprakelijkheidsverzekering die het bedrijf beschermd tegen schade van klanten of personeel. Voor de combipolis betaalt een onderneming één premie. Er zijn ook verzekeraars die aparte polissen aanbieden. Een bedrijf stelt dan zelf de polis samen met de gewenste bedrijfsverzekeringen.

Welke bedrijfsverzekeringen bij aparte polissen?

Met een inventarisverzekering zijn alle roerende zaken van de onderneming verzekerd, zoals gereedschap en machines. Maar ook kasgeld bijvoorbeeld. Voertuigen die bij het bedrijf horen, moeten wel apart verzekerd worden met een autoverzekering. Afzonderlijke bedrijfsverzekeringen zijn er ook voor de voorraad van de onderneming, de draagbare elektronica en de aansprakelijkheid. Computers kunnen extra verzekerd worden voor de software en er zijn verzekeringen om laptops ook buiten het kantoor te verzekeren. Ook voor goederentransport, machines en bijvoorbeeld glas zijn nog extra verzekeringen beschikbaar.

De dekking van zakelijke inboedelverzekeringen

Net als bij particuliere inboedelverzekeringen, hangt ook de dekking van de zakelijke variant af van hoe uitgebreid de verzekering is. En hoe uitgebreider, hoe hoger de premie. Bij standaard inboedelverzekeringen is een onderneming gedekt voor schade door brand, ontploffingen, storm en blikseminslag. Met een aanvullende verzekering kan een bedrijf ook beschermd worden tegen bijvoorbeeld inbraak, diefstal, vandalisme en schade door neerslag. Per verzekeraar verschilt het of bepaalde schade door de basisverzekering wordt gedekt of dat er een aanvullende verzekering nodig is.

Vergoedingen zakelijke inboedelverzekeringen

Wanneer schade wordt vergoed via de zakelijke verzekering voor de inboedel, dan wordt dit bedrag veelal uitgekeerd in nieuwwaarde. Met dit bedrag kan een onderneming bijvoorbeeld machines vervangen tegen nieuwe exemplaren van dezelfde kwaliteit.

Wanneer wel particuliere verzekering?

In bepaalde gevallen dekken particuliere inboedelverzekeringen ook bedrijfsschade. Bijvoorbeeld wanneer iemand een eigen bedrijf heeft en er thuis schade is ontstaan aan een bedrijfslaptop. Afhankelijk van de verzekering is die dan met de particuliere verzekering mee verzekerd. En een privéauto die wordt gebruikt als bedrijfsvoertuig, is vaak ook met de particuliere autoverzekering meeverzekerd.

Vergelijken

Om erachter te komen welke zakelijke inboedelverzekeringen er zijn en welke het best past, is het altijd verstandig online een vergelijking te maken. Dit kan via verschillende vergelijkingssites.


Naar het overzicht